Om projektet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FiSK Junior > Om projektet

Om FiSK Junior

Effekten af fed fisk og fjerkræ på børns sundhed og kognitive funktion

Studiet startede i august 2016 og blev afsluttet i juni 2017.

I FiSK Junior undersøger vi, om det gør en forskel for børns sundhed og kognitive funktion at spise 300 g fed fisk sammenlignet med 300 g kylling om ugen i 12 uger. Samtidig vil vi også blive klogere på, om kosten påvirker børnenes adfærd og følelser. Vi ser også på, om de mulige effekter er forskellige hos drenge og piger og om de afhænger af børnenes gener. 

Ca. 200 børn i alderen 8-9 år vil deltage i forsøget. Disse vil blive tilfældigt fordelt i 2 grupper – en gruppe der spiser fisk i 12 uger og en der spiser kylling i 12 uger.

Børnenes sundhed bliver målt ved f.eks. blodtryk og hjerterytme samt insulin og fedt i blodet. Børnenes kognitive funktion måles som bl.a. koncentrationsevne og hukommelse.

FiSK Junior er godkendt af De Videnskabsetiske Komitéer for Region Hovedstaden (journalnummer H16018225) og forsøget som helhed, forskningsbiobanken og biobanken er registreret hos Datatilsynet (journalnummer 2015-57-0117 og 2015-57-0116). Studiet er desuden registreret på www.clinicaltrials.gov.